Workshops

Een workshop Surinaams koken als uitje

Waarom Workshops geven?

Een paar jaar geleden, toen ik met mijn gezin als expatters op Curacao woonde, vroeg een vriendin me om gastkooklessen te geven tijdens haar kooklessen in haar toenmalige kinderkookclub. De leergierigheid van de kinderen was zo mooi om te ervaren. Kort erna heb ik workshops opgestart voor volwassenen en ook de leergierigheid en het enthousiasme bij hun was aanstekelijk en smaakte naar meer. Na afloop van onze expatperiode, verhuisden we naar Apeldoorn, Nederland waar ik na een paar jaartjes de workshops weer ben gaan oppakken. Want Workshops geven is voor mij 'de kers op de taart'

Surinaams eten gaat hand in hand met gezelligheid. Het is een feestje! Dat is ook tijdens de workshop leidend.

Thuis bij ons (mijn ouderlijk huis) was het mijn moeder die roti’s maakte. Nu jaren later wanneer ik roti maak, denk ik, met een glimlach op mijn gezicht, aan m'n moeder en hoe wij vroeger samen (ik regelmatig met tegenzin omdat ze me altijd bokte dat ik de roti niet moest laten aanbranden, en dat ik moest opletten en vlotter moest invetten…) in de keuken bezig waren.


Want ondanks mijn tegensputteren toen, ben ik haar dankbaar dat ze me ook dit heeft meegegeven. Zoals ik mijn roti maak, is niet hetzelfde als wat ik van mijn moeder heb geleerd, want ondertussen heb ik van o.a. een tante tips gekregen hoe ik hier in Nederland lekkere roti's kan maken en na wat experimenteren heb ik nu mijn eigen recept gevonden.


Deze kennis deel ik dan ook graag met anderen. Want samen van iets leuks/ lekkers genieten is altijd leuker dan in je eentje.

Wil jij ook delen in dit plezier en jezelf uitdagen door Roti te leren maken?

Doe dan mee met een workshop Surinaamse Roti.

Dit kan op 2 manieren:

1. De individuele workshops

Hierbij kun je je inschrijven op vooraf bekend gemaakte data. Je kunt dan alleen inschrijven of met een (paar) vriend(en)/ vriendin(nen). In de meeste gevallen bestaat de workshopgroep uit personen die elkaar niet perse kennen.


2. Een groepsworkshops

Hierbij heb je al een groep van minimaal 6 personen, bijv collegas. De workshop is dan alleen voor jouw groep.

Workshop Surinaamse Roti

Tijdens de Workshop Surinaamse Roti leer je op een ontspannen manier alle onderdelen van dit gerecht maken: je leert hoe je het deeg en de vulling voor de rotiplaten maakt en hoe je de rotiplaten vult en afbakt. Verder leer je 2 traditionele toespijzen maken: de kouseband-kip in massala en de aardappel-ei in massala.  Dit allemaal met authentiek Surinaamse kruiden.

Prijs voor de rotiworkshop is 45 euro per persoon, dit is incl ontvangst met een hapje en een drankje, de roti met 2 toespijsen maken en gezamenlijk opeten. De recepten recepten voor dit gerecht krijg je na de workshop digitaal toegestuurd

Kookworkshop Surinaamse Hapjes

Tijdens  de workshop Surinaamse Hapjes leer je in een ontspannen sfeer bekende en minder bekende Surinaamse hapjes maken, bijvoorbeeld: Surinaamse huzarensalade, baka bana (gebakken banaan), phulauri en nog veel meer. Hierbij worden authentieke Surinaamse kruiden en ingrediĆ«nten gebruikt.


De duur van de workshop is in totaal 5 uurtjes waarbij er maximaal 4 uurtjes gekookt wordt en daarna 1 uur gezamenlijk getafeld wordt om te genieten van alle gemaakte hapjes. 


De prijs voor de workshop Surinaamse Hapjes is vanaf 45 euro per persoon, inclusief een ontvangstdrankje en -hapje.